Yritys

Turvata on Suomen johtava palo- ja pelastusalan varustaja. Tuomme maahan maailman parhaita paloturvallisuusvarusteita ja -kalustoa. Sen lisäksi testaamme tuotteita, kehitämme palveluita yhdessä asiakkaidemme kanssa, koulutamme, huollamme ja palvelemme.

Olemme osa Dafo-konsernia. Vuonna 2020 liikevaihtomme oli 5 M€ ja henkilöstöä 13 henkeä.

Turvanasi- ja Palokamu-ketjujen kautta välitämme paloturvallisuustuotteet ja -palvelut yrityksille, yksityisille ihmisille ja palokunnille sekä muille pelastusalan toimijoille.

Turvanasi on valtakunnallinen paloturvallisuuden asiantuntijaliikkeiden ketju. Lähes neljäkymmentä Turvanasi-liikettä palvelevat yritys- ja yksityisasiakkaita ympäri Suomen yhteensä lähes kahdensadan paloturvallisuusasiantuntijan voimin. Liikkeet ovat yrittäjävetoisia, pois lukien Turvanasi Oulu, jonka Turvata omistaa. Turvanasi Oulu toimii Oulun seudulla jälleenmyyjänä sekä ketjun koulutus-, palveluiden kehittämis- ja tuotteiden testauskeskuksena. Turvanasi-liike tarjoaa palosammuttimet ja muut alkusammutustuotteet, sekä sammutinhuollot ja muut palvelut.

Palokamu-liikkeiden asiakkaita ovat palokunnat ja pelastusalan toimijat. Liikkeistä saa alan parhaat palontorjuntavarusteet ja -kalustot sekä asiantuntevan neuvonnan ja opastuksen. Liikkeet ovat Kuopiossa, Lahdessa, Lappeenrannassa ja Raumalla. Myös Palokamu-liikkeet ovat yrittäjävetoisia.

Turvata Akatemia on vuonna 2017 perustettu koulutuskeskus, joka on erikoistunut työturvallisuuskoulutukseen. Se sijaitsee Espoon Juvanmalmilla.

Paloturvallisuustuotteiden lisäksi toimitamme ja asennamme erilaisia kaasun-, alkoholin- ja säteilyn mittaamislaitteistoja. Tässä liiketoiminta-alueessa asiakkaina ovat teollisuusyritykset ja viranomaiset.

Tarinamme

Kaikki alkoi saksalaisesta sammuttimesta nimeltään Gloria. Perheyhtiö Mercantile on tuonut kyseistä sammutinta maahan vuodesta 1968 lähtien.

Myös muita alkusammutustuotteita tuotiin maahan ja välitettiin. Asiantuntemus ja vaatimukset tavarantoimittajia kohtaan kasvoivat, kun yhteistyö yrittäjien kanssa kasvoi ja kehittyi. Parhaat jälleenmyyjät päättivät entisestään kehittää toimintaansa maahantuojan kanssa ja näin syntyi Gloria Safety Center -ketju vuonna 1992.

Vuonna 2007 ketjun nimi muutettiin Turvanasi-ketjuksi. Vuonna 2011 liiketoimintamme yhtiöitettiin omaksi yhtiökseen. Samalla yhdistettiin kahden muun yrityksen toiminta: Finnsa Oy ja E. Virta & Kumppanit. Syntyi Turvata Oy.

Vuonna 2011 todettiin, että ammattikalusto palomiehille ja pelastusalan viranomaisille olisi luontevaa välittää erillisen ketjun kautta, näin sai alkunsa Palokamu-liikkeiden ketju.

Toimintaamme on aina leimannut ihmisten omistautuminen alaa kohtaan. Jokainen meistä kokee pelastusalan omakseen. Ymmärrämme vastuumme. Jos välittämämme tuote tai kehittämämme palvelu ei vastaa vaadittavaa laatua, voivat seuraukset olla vakavat.

Visiomme

Olemme palo- ja pelastusalan halutuin tavarantoimittaja Suomen ja Viron alueella.

Missiomme

Varmistamme, että heillä, jotka hädän hetkellä toimivat ihmisten pelastamiseksi, on parhaat mahdollisuudet onnistua. Teemme sen toimittamalla laadukkaat tuotteet ja palvelut Turvanasi ja Palokamu-jälleenmyyjille.

Arvomme

Asiakasymmärrys + intohimo pelastustyöhön + luotettavuus